Verzorging snijbloemen

Je kunt de meest verse snijbloemen hebben, maar als de bloemen niet (of niet goed genoeg) verzorgd worden dan zullen ze helaas snel verwelken. Bloemen die niet goed verzorgd zijn zie je al binnen 2 dagen slap in de vaas hangen. En dat doet ons zo'n verdriet.

Hoe willen snijbloemen verzorgd worden, zodat ze een zo lang mogelijk vaasleven hebben?
stap 1. Was de vaas net voordat je de bloemen erin wilt zetten uit met chloor ,azijn of een ander bacteriedodend middel .
Alleen een sopje van afwasmiddel is echt niet voldoende!

stap 2. Zet de bloemen in koud water en doe de juiste hoeveel snijbloemenvoeding in de vaas. 
Liever weinig water in de vaas en dagelijks bijvullen dan in één keer een hele bulk water. De stelen gaan in het water snel rotten. Gebruik je veel water in één keer dan de stelen sneller rotten en heb je sneller heel vies stinkend water.

stap 3. Snij de bloemen met een scherp mes heel goed schuin aan. Maak een lange mooie wond. Zo kunnen ze het water goed opdrinken en een grote wond groeit minder snel weer dicht. 
Gebruik nooit, maar dan ook nooit een schaar om bloemen mee af te knippen. Je drukt alle vaatbundeltjes dicht. De bloem kan dan geen water meer opdrinken en gaat heel snel slap hangen!!!

stap 4. Verwijder overtollig blad en zorg dat geen blad in het water komt.

stap 5. Zet de bloemen niet in de buurt van rijpend fruit, op de tocht of een verwarmingsbron.

Vul de vaas tijdig bij met water. ( liefst met water voorzien van snijbloemenvoeding.)
Is het water waarin de bloemen staan heel vies, geef ze dan vers water.

Zo kun je optimaal van je bloemetje genieten!

Tip:
Zie je dat je bloem toch gaat slap hangen? Geen paniek. Haal de bloemen uit de vaas, snij de stelen opnieuw goed schuin aan.
Draai de bloemen in een krantenpapier en zet ze in een vaas/emmer met koud water.
Dan kunnen ze weer mooi rechtop optrekken.
Na ongeveer een uurtje zie je al het verschil. Haal het krantenpapier er weer af en de bloemen  mogen de bloemen terug in vaas.